AllBestEssays.com - All Best Essays, Term Papers and Book Report
Search

Romanian Language Essay on Sri Lanka Vs Russia Tourism

Essay by   •  January 13, 2012  •  Case Study  •  2,494 Words (10 Pages)  •  1,875 Views

Essay Preview: Romanian Language Essay on Sri Lanka Vs Russia Tourism

Report this essay
Page 1 of 10

Sri Lanka

Sri Lanka este o republica democrata socialista, este o insula situata in sudul Indiei.Are o populatie de 20 de milione, cu o suprafata de 65.000 km patrati, din care 4.4 la suta este apa.Densitatea populatiei este de 308 loc/km patrat.Este membra a statelor United, G77, Commonwealth Nations, Non-aligned movement si a Asociatiei Sud Asiatice pentru dezvoltare regionala.Are capitala la Colombo.

1.1 REPERE GEOGRAFICE SI CAI DE ACCESS

Sri Lanka -

Sri Lanka se afla in Sud-Estul Indiei, este o insula, inconjurata de Oceanul Indian

Infrastructura din Sri Lanka este buna, cu un nod de drumuri rutiere de 100.000, drum feroviar de 1.944 km ce leaga Colombo de alte orase.Aglomeratie pe drumuri este destul de ridica, numarul masinilor triplanduse in ultimii 20 de ani, generand blocaje rutiere severe.Sri Lanka are 14 aeroporturi cel mai mare fiind Katunayake International Airport, 32 de companii aeriene opereaza in Sri Lanka, Sri Lanka Airlines, transporteaza 52 la suta din totalul de calatorii dus-intors in Sri Lanka, avand in orar 35 de destinatii in 26 de tari.Autoritatea Nationala de porturi opereaza 4 porturi Colombo, Galle (in sud), Trincomalee (est), and Kankasanturai (nord).Ceylon Shipping Corporation se poate ocupa de calatorii, si alte companii navale private.

Se poate ajunge in Sri Lanka cu avionul din Europa, Sud-estul Asiei, China, Japonia, Orientul Mijlociu, Pakistan.Pt a ajunge din statele United in Sri Lanka, trebuie schimbat avionul in Europa (ori un zbor peste polul nord pana in Delphi ori Mumbai), datorita faptului ca Sri Lanka este pe cealalta parte a globului.

Dupa sosirea in India se poate lua un vapor din Trivandrum pana in Colombo dar trebuie calatorit pe drumurile aglomerate in India pana in Trivandrum cu masina ce poate da bataie de cap.

Se poate calatorii in Sri Lanka cu un Tri-Shaw(o masina cu 3 roti), cu 0.5 dolari/km, dar este destul de zgomotoasa.Inchierierea unui automobile in Sri Lanka este mai ieftin.Autobuzele sunt cele mai ieftine si cu 2 dolari se poate calatorii de la o parte a sri lankei la alta.Calatoria cu trenul este mai ieftina dar mai inceta si ofera o experienta pitoreasca.

Rusia -

Rusia este asezata in Asia si in Europa, in nordul Chinei, Mongoliei si kazastanului, are granite in vest cu Norvegia, Finlanda, Estonia, Lituania, Latvia, Belarus, Ukraina; Georgia si Azerbajian in sud-west.

Se poate ajunge non-stop flight in Moscova sau in St Petersburg din aproape orice oras de pe glob.Costul unui Taxi din Aeroporturile din Moscova costa 50 dolari sau transportul in comun costa mai putin, 10 dolari.

Cu Trenul este mai usor si mai ieftin si se poate ajunge din multe orase din europa direct in Rusia.

Calatoriile cu automobile sunt dificile datorita starii proaste a drumurilor, fara marcaje, lungi etc.Inchirierea unei masini este foarte scumpa si se poate inchiria numai din Moscova si St Petersburg.Politia este corupta si daca descopera straini, le poate lua mite de 20-30 EUR.Necunoasterea limbii Ruse poate face calatoriile individuale foarte dificile.

Calatoriile in Rusia cu avionul sunt destul de dificile datorita dotarilor substandard a aeroporturilor si intarzierilor masive, dar staful din aeroport cunoaste limba engleza si pot indruma calatorii.

Cea mai buna metoda este cu trenul, desi fiind destul de vechi, un bilet de la moscova pana in St Petersburg fiind de 30 de dolari.Biletul trebuie cumparat de pe internet datorita barierei de limba.

Im timpul verii se organizeaza feriboturi pe Volga ce sunt mai ieftine decat trenurile si ofera calatorilor o experienta inedita.

Concluzie: Infrastructura din Sri Lanka este net superioara a Rusiei, tara fiind mai mica, este mai usor de vizitat anumite obiective si se poate practica hitchhiking ca metoda de transport domestic.Sri Lanka fiind destul de populata touristic si fiind fosta colonie britanica, populatia cunoaste engleza, in timp de in Rusia bariera lingvala fiind destul de puternica, ce promoveaza coruptia in randul politiei si a taximetristilor ce cer de 5 ori mai mult turistilor ce nu stiu rusa si nu pot comunica.Turistii pot vizita India, Sri Lanka, Malayesia, Bangkok si alte destinatii in acelasi timp intr-un timp scurt de timp, iar acest lucru nu este posibil in Rusia.In Sri Lanka sunt multe boli, asa ca vaccinarea poate pentru 7 boli poate dura un timp, in special pentru non-asiatici.

1.2 Cadrul Social Economic.

Sri Lanka -

Cultura in Sri Lanka este influentata de Budism si Hinduism.Insula gazduieste 2 mari culture: Cultura Tamil si cultura Sinhaleza.Locuri cultural de vizitat sunt Sri Dhalada Maligawa si gradinile Peradeniya, anumite sate in stil britanic si colonii de plante de ceai, Mirisa - loc de privit balene, Parcul National Yala pentru experienta safarii cu elefanti, tigrii etc.Mancarea nationala este orez cu curry (un fel de carne pisata).Comportamentul Sri Lankezilor fata de turisti este excellent datorita faptului ca turismul face parte un procent semnificativ din PIB.

Rusia -

Cultura Rusiei este diversa.Cultura Sovietica, Tarista si Medieval Crestina impanzeste peisajul Rusiei cu monumente, campuri de lupta, cadavrul mumificat lui Lenin, Biserici imense construite de mesteri italieni in 1200's.Comportamentul Rusilor fata de turisti este excecrabil, rusii nevrand alteceva decat sa fraiereasca turistul cat mai mult de bani.Atitudinea rusilor fata de alte rase si religii este foarte negativa.Rusia este predominant crestina cu grupurile etnica fiind: 81% Rusi 3.7% Tatars 1.4% Ukrainieni 1.1% Bashkiri 1% Chuvashesi.Rusia are 100 mil crestini si 20 milioane musulmani.

1.3 Economie Pib Rata Somajului

Rusia -

După dizolvarea URSS-ului, primele semne ale refacerii economice au apărut în Rusia în 1997, arătând influențele economiei de piață. Totuși, în acel an, criza financiară asiatică a culminat în august în Rusia cu deprecierea rublei. Au urmat creșterea datoriei publice și scăderea nivelului de trai pentru cea mai mare parte a populației. În anul următor, 1998, recesiunea a continuat.

În 1999, economia a început să se refacă. Această refacere a fost favorizată de o rublă slabă, care a scumpit importurile și a stimulat exporturile. În 1999-2005, creșterea produsului intern brut a fost de aproximativ 6,7%, în special datorită creșterii prețului petrolului, continuării politicii rublei slabe, dar și creșterii producției

...

...

Download as:   txt (16.5 Kb)   pdf (206 Kb)   docx (16.5 Kb)  
Continue for 9 more pages »
Only available on AllBestEssays.com